29. maj 2012

Boganmeldelse !


Sea Kayak Navigation af Franco Ferrero. Inspireret af den nyligt overståede tur til Wales og det faktum at der går en tid inden jeg kommer på vandet igen kunne det være sjovt at lære lidt mere om navigation og turplanlægning og det er netop hovedtemaet i Franco´s bog på en meget letlæselig og forståelig måde gennemgås alt fra navigation ved hjælp af kompas til brug af GPS som hjælpemiddel i turplanlægningen, ligeledes er der berøring af emner såsom tidevand og beregning af ture ned til mindste detalje.



ISBN: 978-1-906095-03-1

20. maj 2012




Med udsigt til pause de næste to måneder fra havkajakken skal tiden gå med noget andet og en start var at tage et smut til Humlum Fiskerleje & Camping og vinke farvel til Hans som tog afsted på tur rundt om danmark på en ny og anderledes måde, dog ser det ikke ud til at han kom særligt langt i går på førstedagen :-) ud over nedbøren oppefra sørgede EH-101 for en lokal byge på stranden.

13. maj 2012

Vikingerne invaderer Angelsey igen, denne gang dog kun i form af 6 kajakroere fra Kolding kajakklub. Mon ikke der dukker flere op når vi kommer derover. 

Anglesey Sea kayak symposium en begivenhed der skal opleves mindst en gang siger de lærte ud i havkajak, så det gør vi så, heldigvis er det  erfarne folk vi taler om her så det skal nok blive en god tur.

Afgang fra Esbjerg Torsdag den 3-5-2012 med færgen til Harwich derefter ca. 530km i bil på tværs af England, forventet ankomst ca. Fredag aften.

Den 4-5-2012
Ankomst til Anglesey Outdoors center i Holyhead efter ca. 9 timers kø kørsel gennem England, opsætning af base camp og aftensmad og så i seng.

Den 5-5-2012
Tur på tidevandsmotorvejen i Menai Strait med Axel som turguide.
Øvelser i "moving water" som er ca. 6-8 knob, breaking in og out af eddies samt kunsten at ferry glide i strømmen


Log: Menai Strait. 7 km i alt: 708 km
Vejret: Plus grader, Sol, let vind.

Kajak: Seabird designs Qanik.

Den 6-5-2012
Half day paddel med Tom som turguide.
For øvelser til rockhopping i bugten ved Trearddur Bay og derefter en smuk tur til den lokale strand ved Porth Dafarch.


Log:  Trearddur Bay. 10 km i alt: 718 km
Vejret: Plus grader, Sol, let vind.

Kajak: Seabird designs Qanik.

Den 7-5-2012
Day paddel med Jeff og Stu som guider.
En tur fra det idylliske Cemaes som skulle have gået helt til Porth Wen med den nedlagte murstensfabrik der dog endte ved Hell's Mouth da tidevandet var lidt for hurtigt. I stedet fik vi pause ved den nedlagte keamikfabrik i Porth Llanlleiana med udsigt til øen Middle Mouse retur med øvelser i kajak håndtering i sidevind og lidt rockhopping.


Log:  Cemaes. 11 km i alt: 729 km
Vejret: Plus grader, Sol/Regn, Jævn vind.

Kajak: Seabird designs Qanik.

Den 8-5-2012
En velfortjent pause i al kajak halløjet :-)

Den 9-5-2012
Day paddel med Nigel og hans hollandske makker.
En tur i vaskemaskinen ved Penrhyn Mawr da jeg kæntrede i en eddi. Turen gik fra Porth Dafarch til North Stack med tidevandsræs ved South Stack med hule kig og rockhopping retur til Porth Dafarch.

Log: Porth Dafarch. 18 km i alt: 747 km
Kryds: 1 a 2km
Vejret: Plus grader, Sol/Regn, Jævn vind.

Kajak: Seabird designs Qanik.

Den 10-5-2012
På tur i det lokale med fabriksbesøg hos Nigel Dennis og lejr sammenpakning.

Den 11-5-2012
Så går det hjem ad med gyngetur og flyvende tallerkener på vej fra Harwich til Esbjerg.

Det var så Wales for denne gang måske vi invaderer igen til næste år. Og jo der var sørme to Danske vikinger mere da vi kom derover :-)

Lidt stemningsbilleder fra turen.